Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 6 juli 2019

Baake ervaring opdoen op de duiven

Met een jonge hond vind ik het altijd het leukst om praktijkervaring op te laten doen. Ze hebben het altijd zo snel door! Met Baake vanmiddag even meegeweest op de duiven. Zelf het geweer niet mee en een klein stukje verderop van het geweer in de dekking gezeten. Meneertje ziet al alles vliegen en weet al wat de bedoeling is. Vlindertjes zijn echter ook nog steeds zeer in trek bij hem.
Een geschoten duif viel even buiten de lokkers. Baake mocht gaan en vertrok op zicht want hij heeft alle lokkers gezien, ook de zwiepers. Terwijl hij er toch bij was toen we ze neer zetten. Ik ben zelf ook mee uit de dekking gekomen en heb gezorgd dat hij onder de wind kwam. Gelijk pakte hij verwaaiing, pakt de duif op en brengt hem vlot en geeft hem zittend af. Super! Het hoeft niet veel te zijn, maar hier heeft hij weer van geleerd.

Deze foto's op goed geluk genomen.
Moest mij bezig houden met Baake.

Baake op post.

Hij weet al waar hij op moet letten.