Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 14 april 2019

Tobor en ik op de zweethondenlijst

Tobor en ik zijn gisteren samen geslaagd voor het examen van de SZN (Stichting Zweethonden Nederland) en SWN (Stichting Wildaanrijdingen Nederland). 
Het was een aardig eindje rijden en daarom ben ik met Tobor vrijdag alvast heen gegaan. We hebben samen overnacht in een trekkershut op een camping. Er stond wel een kacheltje maar  hoe die ook zijn best deed, -2 graden Celsius buiten was net iets te veel. Het werd een fris nachtje.

De zaterdagochtend eerst wat theorie en we hebben gezamenlijk een wild zwijn ontweid en de ingewanden goed bekeken. Wat kan je aantreffen op een plaats van aanschot? En dat moet je herkennen.

‘S middags de examenonderdelen: Gedrag omgang grofwild voor Tobor en voor mij: Letselplaatsherkenning. Hier was ik wat nerveus voor want is het meest moeilijke. Maar ging gelukkig prima en als groep kregen we complimenten van de examinatoren  over ons kennisniveau en ook over de honden.

Over een paar weken komen Tobor en ik op de nationale zweethondenlijst. Betekent dat we gebeld kunnen worden als een jager een ree heeft geschoten maar die niet op de plek ligt, dan zoeken Tobor en ik die na. Of als er een ree aangereden is dan ook zo. 

Tobor bij het frisse trekkershutje