Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 27 januari 2019

Afschot ree

Sinds kort hebben we afschot van ree in onze jacht. Dat is hier nooit geweest maar er gebeuren te veel ongelukken en is er besloten dat in Oost Zeeuws Vlaanderen 34 reeën geschoten mogen worden, dit alles voor de verkeersveiligheid. In het veld hebben we een paar hoogzitten geplaatst en vanaf daar is het uren maken en zitten en wachten tot er een geit langs komt, want alleen die mogen nu nog geschoten worden. Meestal zit je dus voor niets, maar vaak zie je wel één of meerdere reeën maar die moeten net binnen schot zijn en ook nog dwars staan zodat je een verantwoord schot kan afgeven.

Meestal zie je dit: niets...

Vorige week heeft Anton zijn eerste ree in onze jacht weten te bemachtigen. Ik zat op dat moment op een andere hoogzit maar kon door de kijker alles volgen en werd ondertussen via whatsapp op de hoogte gehouden.
Het ree lag op de plek dus een zweetspoor hoefde ik niet met Tobor te lopen maar we hebben er toch een leermomentje van gemaakt. Het ree heeft Anton een stuk gesleept en zowel Tobor als Baake heb ik het spoor mee gelopen. Tobor heb ik vervolgens nog 10 minuten er bij afgelegd alsof het een examen was volgens de SZN (Stichting Zweethonden Nederland)
Prachtige ervaring voor beide honden.

Tobor bij het ree na de sleep

Tobor 10 minuten afgelegd bij het ree.

Baake wilde het ree wel gelijk meenemen.

Lootje er aan zodat we kunnen bewijzen dat het legaal afschot is.

En nu nog wat lekkere recepten voor ree...