Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 9 maart 2018

Henzen, 'dol op vos'.

Het is weer even geleden dat ik de blog heb bijgewerkt en loop daarmee ver achter.
Het jachtseizoen is al ruim voorbij en het was weer geweldig om met Tobor en Henzen te werken. Ze doen het goed en hebben er enorm veel plezier in. Dat maakt dat mijn medecombinanten en ik kunnen terugkijken op een mooi jachtseizoen.

Paar weken terug waren we uitgenodigd voor een vossendag in België. Ik zou met Tobor en Henzen werken maar helaas was Tobor geblesseerd. Het hele jachtseizoen is het goed gegaan en ik ga even met ze naar het strand en Tobor liep mank. Dus alleen Henzen ingezet deze dag.
Het bleef lang 'vosloos', geen vos te bekennen. Halverwege de laatste drift klonk er een schot en begreep dat er een vos was aangeschoten. De geweren dachten dat de vos op de plek lag maar ik zag nog net dat Henzen op een spoor zat. Ik kon hem niet volgen en heb hem maar laten gaan. Ik hoorde schel geblaf en de drijvers riepen: "Jarina, hij heeft 'm!!!". Hoorde echter aan het geblaf dat de vos niet dood was. Kon nog zien hoe Henzen de vos beet had maar ook dat de vos Henzen beet had. Een drijver pakte de staart van de vos en heeft met een stok de vos nar de eeuwige jachtvelden kunnen helpen. Aan het eind van de drift heb ik nog even gecheckt of Henzen nog wel een vos wilde oppakken maar dat was gelukkig geen probleem. Ik heb hem meteen nagekeken op wonden want hij zag helemaal rood. Het meeste bleek gelukkig bloed te zijn van de vos maar hij bleek ook gebeten te zijn in zijn flank. Gelukkig heb ik altijd een honden-EHBO doos in de auto. Heb de wonden ontsmet en wat wondzalf er op gesmeerd. De dagen er na goed in de gaten gehouden maar gelukkig is het goed genezen.
Al met al mooie dag met twee vossen op het tableau.

Henzen wacht tot de drift wordt aangeblazen.

Kon nog net een foto maken dat Henzen in gevecht is met de vos.
Je kan nog net een stukje zien van de vos.

Na de drift nog even de vos op laten pakken.

Was na het gevecht gelukkig geen probleem.

Op het tableau een moer en een rekel.