Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 15 november 2016

Henzen groots op vos

Afgelopen zondag waren we uitgenodigd in België, vooral om te kijken of we iets aan de stand van de vossen konden doen. Er zitten daar enorm veel vossen maar je moet ze maar net kunnen verrassen overdag.
De ochtend had ik Tobor ingezet en 's middags Henzen. Tobor heeft goed gewerkt, dwars door alle bramen maar helaas geen vos.
's Middags Henzen ingezet en die werkte zich 'uit de naad'. De bramen werden goed uitgeplozen en hij blijkt toch luid op spoor te zijn. Bij de VJP vonden de keurmeesters het niet duidelijk genoeg, maar voor mij staat het nu echt wel vast. Henzen begon luid te geven en ik kon niet zien waarom hij dat deed. Daarna hoorde ik van de geweren die op kop stonden dat even er voor daar precies een ree uit de dichte dekking was gekomen. In Duitsland houden ze daarvan en is het zelfs een extra pluspunt op de cv van een dekreu.
Het bosje er naast werd omsingeld door de geweren en de honden er in... hoewel... Henzen was de enige van de drie die echt door de bramen ging. Er sprongen twee vossen waarvan er eentje ziekgeschoten werd. Ik zag nog wat bewegen in de bramen en heb Henzen er op gezet. Er sprong nòg een vos! Deze werd meteen gestrekt en Henzen vloog er op af. Helaas kwam er nog een hond bij en liet Henzen weer los. Die andere hond liet de vos liggen en ik heb Henzen nog eens terug gestuurd. Henzen schudde de vos nog even en deze bleek echt dood te zijn. Hij pakte de vos op en kwam de moervos netjes en parmantig brengen.
De ziekgeschoten vos zijn we nog gaan nazoeken en deze lag zo'n 100 meter verder op maar leefde nog. Henzen zat goed op het spoor maar helaas liep hij tegen schrikdraad aan en kon hij het laatste stukje niet meer uitlopen. Na het vangschot werd ook deze vos geschud en netjes bij mij gebracht.
Mijn twijfels of Henzen wel fel genoeg zou zijn op vos blijken geheel ongegrond!
Mijn 'kleine Henz' blijkt nu groots te zijn...

Henzen met vos


Deze grote rekel was geen probleem voor Henzen.

Een moer en een rekel op het tableau, plus kraai