Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 31 oktober 2016

Jachtdag #3

Afgelopen zaterdag hadden we weer een jachtdag in onze eigen jacht.
Tobor en Henzen heb ik weer om de beurt ingezet en met dit warme weer is dat ook wel verstandig. Het is slopend voor de honden om door de bieten en groenbemesting te gaan met temperaturen tegen de 20 graden. Ze hebben weer heerlijk gewerkt en goed geluisterd. Henzen is nog wel op een haas gelopen waarbij ik te laat was met ingrijpen en heeft dus heel wat meters afgelegd maar kwam na niet al te lange tijd weer netjes terug. (Wel met de tong op de ellebogen, maar ach... is goed voor z'n conditie zullen we maar zeggen.) We waren met drie geweren en we hadden een drijfster te gast.

We beginnen met een lekker bakje koffie! 

We waren nog maar nauwelijks begonnen of de eerste fazant ging al op. Deze leefde nog.
Tobor houdt hem netjes vast tot hij hem aan mij heeft gegeven.

Mooi apport van Tobor

 Dank je wel Tobor!

Dank je wel Henzen!

Hier was de groenbemesting een beetje te hoog voor de honden om een fazant vast te kunnen zetten maar er gingen er wel een paar vliegen.

Deze fazant viel net aan de andere kant van de diepe sloot. Het duurde even voordat Henzen weer in beeld kwam. Bij het naderen van de sloot bleek dat Henzen de fazant in het water had gelegd en zelf flink aan het badderen was. Ik gaf hem geen ongelijk, het was echt warm.

 Henzen had de geschoten fazant goed gemarkeerd aan de andere kant van het droge slootje en heeft geen enkel commando nodig om hem naar mij te brengen. Is voor hem de gewoonste zaak van de wereld. 

Bloed aan de poot is van laatst geapporteerde fazant. Het was een loper die Henzen mooi samen met mij gevonden heeft.

Aan Tobor kan je zien dat het echt warm was. Henzen had ik even uit de bus gehaald voor de foto.


Mooi tableau van 8 hanen. Henzen ligt uit te hijgen op de achtergrond.