Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 9 april 2016

Veldwerk Henzen

Met Henzen heb ik dit voorjaar een paar veldwedstrijden ingeschreven. De eerste dit seizoen was op zaterdag 2 april, georganiseerd door de vereniging Drentse Patrijshond in Sint Annaland. Helaas had ik met Henzen geen wild in onze stukken veld die wij aangeboden hadden gekregen. Ik was wel zeer tevreden over de loop en Henzen is echt aan het jagen en is gretig.
Keurmeester was Jos Kugel.
Er is een fotograaf, Hans de Jong, achter de deelnemers aangelopen en die heeft prachtige foto's gemaakt. Hier een paar van Henzen zijn lopen:

Even uitlaten tijdens de wedstrijd.

En hij is los!
Henzen nam mooi de overgang van groen naar zwart en weer terug.


Na afloop van Henzen zijn loop. Ik mocht later nog een stuk proberen.

Hier mocht Henzen nog lopen op een fazant die daar was gespot maar uiteraard was die niet op die plek blijven zitten...