Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 17 april 2016

Henzen VJP gehaald!

Met Henzen ben ik gisteren in Landesgruppe Westfalen West, Duitsland geweest voor de VJP en deze heeft hij met goed gevold afgelegd. 70 punten en aantekening 'sichtlaut'. Ik ben er erg blij mee hoewel ik stiekem toch op meer had gehoopt. Je vergelijkt je eigen hond met de anderen in je groep van die dag en vond Henzen zeker niet minder. Maar toch kreeg hij minder punten?! Voor Nederlandse begrippen vond ik dat hij super werk heeft geleverd. Voor Duitse begrippen heeft hij blijkbaar iets te ruim gejaagd. Ze wilden hem iets meer onder het geweer zien werken. Tsja... het blijft een jurysport en je bent dus afhankelijk van wat ze nou eigenlijk willen zien op zo'n dag. Voor de veldwedstrijden in Nederland willen ze graag een ruim jagende hond en voor bij ons in de jacht is dat ook super handig, maar de Duitse jacht ziet er anders uit en moet de hond toch meer onder het geweer blijven. Toch heeft Henzen bovengemiddeld gescoord op deze dag en ben zeer blij met wat hij mij heeft laten zien.
Deze dag had ik mijn eigen fanclub mee: Anton, Linda en Jan-Gerd Bätjer (de fokker van Henzen). Dank voor jullie support en de foto's!De fokker van Henzen, Herr Jan-Gerd Bätjer, was deze dag helemaal vanuit Bremen gekomen om Henzen en mij aan het werk te zien. Dat is toch super!?

De schottest is geweest, uiteraard schotvast.

Dan... beginnen met het hazenspoor, hier allemaal op een rij en op zoek naar haas.

Linda was ook komen kijken en supporteren.

Bij het onderdeel 'suchen' liet Henzen prachtig veldwerk zien. (vonden wij dan toch...)

Het waaide super hard deze dag. Zelfs zo hard dat Henzen zijn lippen opwaaien.

Nog eens 'suchen' op de stoppels. Henzen zie je rechts nog net uit beeld lopen.

Tobor was ook mee.

En ons groepje van de dag.