Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 9 februari 2016

EHBO in het jachtveld met Henzen

Afgelopen zaterdag heb ik meegedaan aan 'EHBO in het jachtveld'. Gelukkig is er in al die jaren dat ik in het jachtveld loop met mijn honden nog nooit iets ernstigs gebeurd maar het kan zo maar gebeuren! En wat moet je dan doen? Ik had geen idee! Daarom heb ik me ingeschreven voor deze eendaagse cursus. Een halve dag theorie en daarna nog wat praktijk. Ik weet dat ik Tobor hier geen plezier mee doe met al die drukte maar Henzen is daar ideaal voor. Die vindt iedereen geweldig en al die aandacht daar kan hij enorm van genieten.
Dus na de super interessante theorie was Henzen mijn proefkonijntje:

Een verband om zijn kop alsof hij een snee in zijn oor zou hebben.
Wat kan dat beest gekke bekken trekken...

Henzen liet het goed toe.

Zo... bijna klaar.

Oh... Henzen wat zie je er mooi uit!

En toen nog doen alsof hij een diepe snee in zijn poot had. Henzen speelt het heel goed mee met zijn pootje in de lucht.