Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 10 januari 2016

Slootjes aanlopen.

Gisteren hebben we een paar slootjes aangelopen voor een eventuele eend. Om de beurt mochten Tobor en Henzen mee, ik liep zelf zonder geweer. Bij het aanlopen van een sloot moet je maar net geluk hebben dat er eenden op de sloot zitten en àls ze er zitten, dat ze dan binnen schot zijn. Met de hond blijf ik dan tussen de geweren en laat de hond net voor het moment dat ik de schoten verwacht zitten en wachten en doe ze vast de riem af. Zo kunnen ze de eventuele geschoten eend(en) goed zien vallen. Tobor en Henzen hebben beide twee eenden kunnen binnen brengen, de 5e is opgeraapt.
Tobor doet zijn werk naar verwachting. Ik heb hem op één eend een beetje moeten dirigeren want die had hij wel zien vallen maar ik had gezien dat de eend een eind verder stiekem nog het riet in verdween.
Henzen is een verhaal apart. Hij blijft ons verbazen. Er gingen erg veel eenden op en er was een doublet geschoten. Henzen ging in eerste instantie achter de opvliegende eenden aan (levende beestjes zijn altijd leuker dan die stilliggende). Ik floot en hij ging gelijk in de ankers en kwam terug. Ik bracht hem onder de wind, de wind stond gelukkig zeer gunstig, hij gooide zijn kop omhoog, ging naar de overkant, pakte de eend op en kwam vlot terug met een nog levende eend. De tweede eend van het doublet hadden we niet zo goed gemarkeerd. Weer Henzen onder de wind gebracht, weer gooide hij zijn kop omhoog en we zagen hem aan de overkant in het riet met iets bezig. Dat moest de eend zijn. Hij liet deze echter liggen en ging nog even achter een meerkoet aan. Deze kreeg hij niet te pakken, Henzen liep weer terug naar de eend, pakte hem op en kwam hem vrolijk brengen. Jeetje... wat een beest. Maar ben er zo blij mee en hij werkt echt al super goed! En dat met nog maar 13 maanden op de teller...

De eend had zich in het riet verstopt.
Tobor klimt de stijle kant op.

Niet scherp maar toch bedankt Tobor!

Henzen komt met de eerste eend van het doublet aan.

Deze komt levend binnen.

De tweede eend van het doublet lag aan de overkant in het dichte riet.

Deze wordt vlot gebracht.

Gelukkig zonder te schudden komt ook deze eend netjes binnen.

Het tableau, de vijfde is opgeraapt.