Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 21 januari 2016

Op de ganzen en wat peuteren

Afgelopen zaterdag hebben we 's ochtends vroeg in de sloot gezeten om te kijken of we het perceel van de boer wat schadevrij konden krijgen. Er zaten de afgelopen dagen heel wat ganzen op.
Als ik zelf met geweer zit dan neem ik Tobor mee. Daar heb ik eigenlijk geen omkijken naar, het enige is dat ik hem wat onderin de sloot moet zien te houden want het liefst houdt hij alles zó goed in de gaten dat hij uitgebreid bovenaan gaat liggen of het liefst zelfs zitten. De commando's 'af'' en 'terug' zijn dan op zo'n ochtend de meest gebruikte. Verder weet Tobor feilloos of een gans geraakt is en waar hij is gevallen. Het perceel met tarwe is voorlopig weer even vrij van vraat en vertrapping van ganzen. We hadden er 5, op een ander perceel waren er ook 5 gestrekt.
Nadat we op de ganzen hadden gezeten heb ik nog één gans laten liggen voor Henzen. Weer even een mooie kans voor een apport met een zwaar beest.
Na de koffie zijn we met drie geweren nog even een paar stukken jacht doorgelopen, beetje peuteren voor een eventuele fazantenhaan en ook wat slootjes aangelopen voor een eend. Om de beurt heb ik Tobor en Henzen ingezet.

De dag er voor, het perceel tarwe met honderden ganzen.

Tobor loopt mij voorbij met een gans, hij zag mij niet in mijn camokledij.

Kom maar Tobor, goed gedaan jongen!

Toch weer met zijn kop boven de rand uit.

Tobor ontgaat niets.

De voor Henzen achtergelaten gans wordt mooi door hem naar mij gebracht.

Super trots laat Henzen de gans aan mij zien.

Mooie foto vind ik dit. Henzen met gans 

Beetje ver weg maar Henzen had links uit de bosjes een fazantenhaan heel eventjes voorgestaan en er weten uit te prutsen. De fazant kon ik strekken en Henzen was er als de kippen bij en kwam hem bij me brengen.

Tableau van de dag. (5 ganzen kwamen van andere geweren.)