Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 25 januari 2016

De laatste dagen van jachtseizoen 2015/2016

De laatste dagen van jachtseizoen 2015/2016 hebben we afgelopen weekend gehad.
Zaterdag heeft Tobor op de ganzen gezeten met Anton en heeft onder andere mooi kunnen werken op een duiker. Deze was 5 keer ondergedoken maar Tobor kreeg hem toch te pakken.
Ik zat ondertussen ergens anders op de kraaien, zonder hond...

Daarna zijn Anton en ik nog eens de jacht doorgegaan, gekeken waar we de honden lekker zouden kunnen laten werken. Er stond nog een mooi blok groenbemesting. Daar heeft Henzen prachtig werk laten zien. Als hij ook zo loopt in de komende voorjaarsveldwedstrijden dan belooft het wat! Hij sjeesde door de groenbemesting als een hinde. Bij het voorstaan moet hij nog wat ervaring opdoen en minder ongeduldig zijn.
Henzen heeft wel even op een fazantenhaan kunnen werken, maar zodra hij daarvan verwaaiing kreeg ging de haan al op. Ik kon hem strekken en Henzen was er rap bij. De haan leefde nog en Henzen liet hem in eerst instantie liggen. Ik heb het niet goed kunnen zien want ik moest nog achter een paar struiken langs lopen, maar ik vermoed dat hij een pik of krab van de haan heeft ontvangen want ik moest Henzen even aanmoedigen om de haan toch op te pakken. Maar hij heeft hem toch bij me gebracht.
 Tobor heeft ook in de groenbemesting gelopen. Hij heeft wel een paar keer voor kunnen staan, maar telkens op een hen.
Bij een rietkraag heeft Anton nog een eend kunnen strekken. Henzen en ik waren wat ver weg om te kunnen zien waar de eend was gevallen maar Henzen was toevallig in de buurt, kreeg verwaaiing, pakt de eend op en komt hem bij me brengen. Netjes!

Henzen met mijn laatste fazant van dit jachtseizoen.

Vossenjacht in Belgie:

Voor zondag waren we uitgenodigd in Belgie voor een vossenjacht. Het zou een halve dag zijn en het was georganiseerd door een paar wbe's. Met zo'n 30 geweren, 20 drijvers en 3 honden stonden we daar. We gingen een aantal bospercelen uitdrijven van Natuur en Bos. Daar kregen ze toestemming van om één keer per jaar doorheen te lopen op de vos (Dat zou Staatsbosbeheer hier ook eens moeten toestaan). Ik begreep wel dat dit een plaatselijke toestemming was, dit geldt niet landelijk.
Ik had mogen kiezen, of met geweer of met een hond mee drijven. Ik was hierbij gewaarschuwd dat het drijven erg zwaar zou zijn want er waren veel bramen. Nou ga ik liever al bikkelend door de bramen met mijn hond dan dat ik een halve dag stil moet staan met een geweer in mijn handen. Het was inderdaad erg zwaar maar het resultaat mocht er zijn: 6 vossen op het tableau! Een super resultaat. Tobor heeft zich letterlijk en figuurlijk kapot gewerkt en heeft twee vossen bij me gebracht.

Terwijl het licht aan het worden was werden we welkom geheten en in groepen gedeeld.

Deze was mooi...
Ik zag dat er geschoten werd (dat moet op een vos zijn geweest want op iets anders mocht er niet gejaagd worden) Even later zie ik Tobor ook die kant op rennen. Ik wist niet of het raak was op de vos en ik kon ook niet zien wat Tobor deed. Ik wachtte rustig af en pakte mijn telefoon maar vast. En ja hoor... Zoals ik eigenlijk al verwachtte: Daar komt meneer met een moervos. Super!

Nog even laatste stukje naar mij toe.

Met een vos in de bek door de bramen is ook niet makkelijk. 

En daar kon ik er bij. Dank je wel Tobor!

Ik had de moervos nog maar net aangenomen, met handschoenen, of er werd door het zelfde geweer nog een keer geschoten. Vlak voor mij op het gras kwam deze vos tot stilstand. Tobor er snel naar toe verwezen want ik zag dat de vos nog iets leefde. Het geweer had al twee patronen verschoten dus je weet maar nooit. Tobor heeft de vos nog even geschud en klaar was het. Deze vos wilde hij iets minder makkelijk opnemen want dit was een rekel en deze rook je al van verre! Stinken!!!

Ook deze moest nog een klein stukje door de bramen.

Tobor zijn twee vossen. Links de rekel, rechts de moer.

Het tableau: 6 vossen (3 rekels en 3 moeren)

Het tableau prachtig uitgelegd.