Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 8 december 2015

Hobbyfotograaf mee op jacht.

Afgelopen vrijdagmiddag is er een hobbyfotograaf met ons mee geweest op jacht. Zij wist niets van jagen en het leek haar wel eens leuk om mee te maken en foto's te maken. Altijd goed als 'nietwetenden' mee gaan, dit is weer een kans om de jacht goed in het daglicht te kunnen zetten.
Anton en ik waren met ons tweetjes en met Tobor en Henzen die ik om beurten heb ingezet. De meeste gewassen waren van het land maar een stuk groenbemesting en wat rietkragen en ruigtes konden we mooi doen om te kijken of er nog een fazantenhaan voor onze loop zou kunnen verschijnen.
Gré bedankt voor de foto's!

Tobor aan het werkHey... daar ruik ik toch iets?

Tobor staat als een huis!

En die is binnen. 
Deze fazant landde aan de zijkant van het veld, net voor de bramen. Ik zag in het bosje er achter de haan hartstikke hard rennen. Oh jee... een loper!
En wat is het dan toch prachtig dat je niets kan zien wat je hond doet, dan een blaf hoort van Tobor, en dan weet ik dat hij er niet bij kan dus de fazant zal wel ergens onder de bramen verscholen zitten. Ik kon er ook niet naar toe en dan zie je Tobor toch met de fazant aan komen. KICKEN!!! Prachtig werk Tobor!

Dank je wel mijn grote knappe vent!!!

Pracht beestje

En deze is ook binnen, deze viel kickdood in de groenbemesting en was goed gemarkeerd door Tobor.

Het is echt geen winter, veel te warm om hard te werken!
Zo'n heerlijke modderpoel doet goed.

Uit dit blokje groenbemesting kwamen zo'n 8 hennen en 4 hanen. Twee er van binnen, dat is genoeg.
Eerst maar naar een ander stuk jacht.

Langs een kreek, de wind staat mooi om Henzen in te zetten.

Langs de kreek, Henzen heeft de ene na de andere fazant uitgehaald, helaas geen enkele goed binnen schot. Er bleken ook veel eenden op de kreek te zitten maar die vlogen net iets te vroeg weg.

Henzen heeft er plezier in!Op post, er vlogen wat kraaien en duiven en in dit blokje olifantengras zitten altijd veel fazanten.

Ieder langs een kant van de rietkraag.

Ik liep aan de andere kant van de rietkraag, onder de wind met Henzen. Ik had hem het riet in zien duiken en aan de andere kant hoorde ik 'SHIT!!!' en een paar schoten. Even niets en nog een paar schoten.
De vos is ontkomen... maar staat wel op de foto.
Nu weet ik ook dat Henzen op vos goed werkt, hij heeft hem er toch mooi uitgeprutst.
Maar helaas... geen vos op het tableau.

Klaar om geslacht te worden. Dit hoort ook bij de jacht.


Prachtige veren van de fazantenhanen.

De haan in z'n 'blootje'. Hier gaan we heerlijk van smullen.