Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 2 november 2015

Eerste fazantenapport van Henzen tijdens de jacht.

Afgelopen zaterdag hebben we weer een prachtige jachtdag mogen beleven in onze eigen combinatie. Het was ten eerste al mooi weer, ten tweede hebben we erg veel fazanten mogen zien en ten derde heb ik weer mogen genieten van het hondenwerk. Van het laatste heb ik speciaal genoten van Henzen zijn allereerste apport van een fazant tijdens de jacht. Wat was ik trots op het mannetje! Mijn dag kon al niet meer kapot!
Tijdens de dag heb ik het meest met Tobor gewerkt, die mocht voornamelijk de moeilijke stukken doen, daar waar ervaring wel handig is. De stukken waarvan ik dacht dat die geschikt zouden zijn voor Henzen daar mocht hij zijn kunnen laten zien. Omdat het redelijk warm was kon Tobor ondertussen wat uitrusten. Ook heb ik ze samen nog een paar keer ingezet. Je ziet Henzen per jachtdag groeien.


Tobor en Henzen samen in de groenbemesting. Het was een groot veld dus daarom mochten ze samen. Er is hier een haan gestrekt en hoe Tobor het voor elkaar krijgt weten we niet maar de fazant zagen we landen met de poten naar voren, betekent dat het een loper wordt. Even later komt Tobor al met de haan bij mij. Hoe snel hij toch weet waar het beest neerkomt en hij hem ook nog eens te pakken heeft! Wij staan nog te koekeloeren van o jee, o jee, heb jij Tobor gezien? En meneer komt al terug met de fazant. Wat een betrouwbaar beest!

Hier staat Henzen bij zijn allereerste fazant in de jacht. Deze had hij even te voren uit de rietkant gestöberd. Hij heeft hem daardoor niet zien vallen en er kwam ook een haas uit dezelfde rietkant dus meneer vond het hazenspoor interessanter maar ik heb gezorgd dat hij onder de wind kwam van de fazant, hij kreeg verwaaiing, hij pakt hem op en bracht hem bij me. Wat was ik blij!!!

Hier komt Henzen met de fazant

Wat toch een knappert!!!

Tobor met fazant in de bieten.

Ook al zo'n knappert!!!

En nog een fazant in de groenbemesting. Deze fazant was ziek geschoten en werd eveneens een loper. Tobor heeft hem zo...

Henzen en Tobor bekaf bij het tableau. We hadden 5 fazanten (hazen hebben we bewust nog laten lopen), maar één fazant was al meegegeven met iemand.