Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 30 oktober 2015

Aan de Westerschelde.

Af en toe ga ik met de honden naar de Westerschelde. Dan kijk ik van te voren op internet wanneer het eb is want als het vloed is dan is er alleen maar een dijk. Met eb heb je tenminste wat strand en dat is uiteraard véél leuker voor de honden. Ze kunnen dan lekker achter een bal aan sjezen. Ik neem dan zo'n 'stomme werparm' mee waarmee je enorm ver kan gooien. De honden kunnen lekker het water in en het voordeel van zout water is dat ze er daarna weer prachtig uit zien. Vooral bij Henzen is dan het wit weer echt wit. Ook de vacht lijkt er naderhand weer veel mooier uit te zien dan voorheen. Echt een aanrader dus. Nadeel is dat je eerst nog een hele berg zand moet tolereren op de vloer thuis...
Tobor en Henzen hebben zich in ieder geval weer lekker uit kunnen leven en uiteraard moeten ze dan ook nog even op de foto:

Tobor en Henzen in de najaarszon. Wat was het nog heerlijk aan de Westerschelde.
En we hadden het hele strand voor ons alleen!

De foto's zijn bijna het zelfde maar kon niet kiezen, ze zitten zo lief...
Het zijn twee heerlijke beesten!Uiteraard zit Henzen met zijn neus omhoog. Hij is al een paar keer mee geweest op jacht en wild vinden is nu helemaal zijn ding.
Tobor zit te wachten tot hij zijn bal weer mag pakken.

Tobor en zijn bal = Toborbal

Wat een heerlijk bekkie van onze 'kleine Henz'...