Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 17 september 2015

Mooi apport Henzen, niet helemaal de bedoeling...!

Gisteren hebben Henzen en ik weer een jeugd veldwedstrijd gehad. Bij de vorige drie wedstrijden heeft hij elke keer een tweede loop gekregen, maar helaas geen wild gevonden.
Gisteren in Steenbergen hadden we een fazant in zien vallen in hoog nat gras. Dat 'vallen' was redelijk letterlijk want de landing was niet echt zacht gegaan. De keurmeester werd er op geattendeerd dat de fazant daar zat en Henzen en ik mochten kijken of we er iets mee konden.
Ik had niet verwacht dat die fazant op zijn plek zou blijven zitten want wij stonden allemaal redelijk in de buurt en een fazant gaat dan al snel lopen. Toch maar kijken wat Henzen er mee zou doen. Door het natte lange gras liep het redelijk zwaar. Henzen nam niet echt de ruimte die ik graag zou willen maar liep samen met hem op en probeerde hem een beetje richting de valplek te krijgen. En daar liep Henzen de jonge fazantenhaan er uit in plaats van hem voor te staan. De fazant vloog op maar nam geen hoogte en viel een eindje verder in met alweer een rommelige landing. Helaas voor de jonge haan was Henzen er ook al en de fazant werd netjes bij mij gebracht. Daar was ik op zich wel heel erg blij mee want veel honden hebben er moeite mee om warm wild te apporteren. Maar helemaal netjes is het eigenlijk niet dat je hond een niet-aangeschoten fazant zo maar pakt. Ik reken het Henzen niet aan want hij is nog jong en moet nog veel leren. Helaas wordt deze prachtige actie niet gewaardeerd bij het veldwerk.
Er zijn wel foto's gemaakt door Michael van der Burg.

De loop


De jonge fazantenhaan vloog niet lekker. Henzen achtervolgt en kreeg hem te pakken...

Mooi geapporteerd Henzen!