Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 7 september 2015

Jeugd veldwedstrijden Henzen

Dit is het eerste seizoen dat Henzen mee mag doen met de veldwedstrijden in de jeugd. Hij mag nog maar net mee doen want er zit een minimum leeftijd aan van 9 maanden. Heb besloten hem toch in te schrijven want anders zouden we een seizoen missen. We zien wel, ik weet dat hij jaagt en nu moet hij dat op een wedstrijd laten zien.
We hebben er inmiddels twee gelopen. En hoe! Henzen kreeg beide wedstrijden een tweede loop (dit is niet meer vanzelfsprekend in de jeugd). De keurmeester wilde hem graag onder wild hebben en hij heeft ook alle kans gekregen, maar helaas... het zat er niet. Ik ben tot nu toe heel tevreden wat ik van Henzen zie. Hij is nog wat onstabiel, zoals de keurmeester het zei, maar voor zijn leeftijd loopt hij al erg mooi en de keurmeester had van hem genoten. En ik zelf ook!!!
Hier een paar foto's van de twee dagen:

Dit is de enige foto die gemaakt is op donderdag in Dirksland. Dit is net voor of net na dat Henzen verdween... in een diepe sloot in het riet. De keurmeester en ik waren hem zo ineens kwijt. Hij kwam er niet meer uit zo steil was de kant van de sloot, dus heb ik hem even moeten helpen. Het is toch af en toe een raar varkentje...

Ik loop met de keurmeester op voor mijn eerste loop in Sint Annaland in de groenbemesting.

Henzen liet daar mooi werk zien.


Kijk hem gaan!
Maar helaas... de veldbegeleider had daar een fazant gezien. Aan het eind van het veld ging Henzen wel wat prutsen dus ik denk dat de fazant daar heeft gezeten maar al lang weggelopen was. Jammer!

Hier voor de tweede loop in Sint Annaland. Aan het eind van het veld waren patrijzen gezien maar deze waren al een paar keer gaan vliegen dus zo ril als maar kan zijn. Voor een jonge hond niet te doen lijkt mij. Aan het eind van het veld lag een haas en die heeft Henzen dan maar even richting horizon gebracht.