Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 13 september 2015

Eendenjacht Frankrijk

Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd om met Tobor een dagje op de eenden te komen in de buurt van Lille, Frankrijk. Ik mocht nog een hond meenemen en ik heb Matty gevraagd met één van haar meiden, Becses.
Het was een prachtige dag in alle opzichten: Het weer was goed, het gezelschap was goed, het jachtterrein was goed, het eten was goed en Tobor en Becses waren goed.
Wat hebben de honden weer heerlijk kunnen werken. En werken was het want afhankelijk van of je in de buurt stond van een goed geweer, moest je hond flink aan de bak. Er is een tableau bijeen geschoten van 199 eenden en ik stond twee keer bij supergeweren waardoor Tobor er 50 van heeft binnengebracht! (We waren in totaal met 7 honden). Hij heeft zich dus goed kunnen vermaken! Ik heb weer genoten van Tobor. Ik kan hem in de buurt van mij neerzetten, los van de lijn, zodat hij alles goed kan overzien. Als hij een eend ziet vallen die voor hem is dan hoef ik alleen maar "ja" te zeggen. Als het een eend is voor een buurhond dan zeg ik "nee" en dan blijft hij mooi steady op zijn plek zitten. Ik hoef dus eigenlijk niet veel te doen. Alleen goed onthouden waar de eenden vallen als Tobor net onderweg is voor een andere eend, zodat we na de drift de nazoek kunnen doen.

Dit was een duiker die Tobor toch nog heeft gevonden.
De eend had zich aan de kant van het water verstopt.

Deze eend viel ver achter de dijk. Dan moet je maar op je hond vertrouwen dat hij binnen komt en altijd weer lekker als je hond dan weer in zicht komt met eend in de vang.

Op de foto's boven en onder zie je mooi hoe Tobor zit en alles in de gaten houdt. Hij zit daarbij rustig te wachten, zonder te piepen.
Deze eend was een prachtig schot van het super geweer. Deze eend zeilde nog een heel eind door maar Tobor heeft hem in de bossen gevonden, te zien aan de bladeren die hij ook heeft meegebracht voor mij.Bovenstaande drie foto's zijn een mooie weergave hoe Tobor de eenden binnen brengt. Je ziet dat hij mooi vlot in galop terug komt en er plezier in heeft. Dit was één van de laatste apporten maar van vermoeidheid laat Tobor dan nog niets merken.

Tableau van 199 eenden.

Na 50 apporten mag je laten zien dat je moe bent hoor!

Becses en Tobor bij het tableau.