Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 9 juni 2015

Trainen met valwild.

Als je valwild ziet wat nog mooi is om te gebruiken dan is dat altijd handig om eens mee te trainen. Zo ook met een bunzing. Deze stinken nogal en niet elke hond wil deze zo maar oppakken. Tobor had even wat aanmoediging nodig maar Henzen pakte hem zo van de grond en maar goed dat ik hem aan de lijn had want hij wilde hem het liefst voor zichzelf houden in plaats aan mij geven.

Tobor met het stinkbeest, een bunzing.

Henzen draait zijn kop weg, hij wil de bunzing niet afgeven.

Ik kan hem toch verleiden om de bunzing af te geven.
Daar krijgt hij natuurlijk een beloning voor!