Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 4 mei 2015

Tobor en Henzen

Het is al weer even geleden dat ik wat foto's heb geplaatst van onze jongste spruit, Henzen. Het is een leuk ding, groeit hard en is al duidelijk bezig met zijn neus te achtervolgen. Gelukkig gaat dit nog altijd samen met het luisteren. Er zal ongetwijfeld straks een periode aanbreken dat meneertje de vingers in de oren heeft.
Met Henzen loop ik al af en toe in het veld om wat veldwerk te trainen. Dat gaat goed, hij loopt om iets te vinden en wil wel van me weg. Ik laat hem ook samen met Tobor lopen maar die kan hij nog niet bijhouden. Van de week liep Henzen op een haas en heeft die al luid gevend achtervolgd. Toen hij het haas kwijt was floot ik en Henzen kwam erg vrolijk weer bij me.
Het apporteren van een dummy doet Henzen ook graag. Hij heeft nu door dat het weinig zin heeft en het ook niets oplevert als hij hem zelf wil houden. Ik ben de laatste tijd alleen maar bezig geweest met het vertrouwen geven dat mijn handen niet gelijk betekenen dat het afpakken is. Dit heeft goed gewerkt. Hij pakt de dummy op en komt er meteen mee terug. Met wild doe ik Henzen voorlopig voor de zekerheid nog maar even aan een lang touw omdat hij dat nog wel eens voor zich zelf wil houden. Maar er zit duidelijk verbetering in.
Samen met Tobor gaat het het ook goed. Af en toe moet ik ze wel even laten stoppen met spelen maar het commando 'genoeg' is dan voldoende. Het zijn dikke maatjes.
Kortom: Henzen gaat lekker!

Kijk daar!

samen in de polder

Ja baas, en nu?

Hee! Wat een groot beest!

Twee witte sokken.

Even in het zonnetje op het gras. Henzen kiest de beste plekjes uit.

formaatverschil nog duidelijk zichtbaar. Hoe lang nog?

Tobor geeft zich over, nog wel.

Het lijkt wel een tweekoppig beest...!

Tobor had oog voor wat anders in de polder.