Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 25 mei 2015

Schadebestrijding duif

Afgelopen zaterdag hebben Tobor en ik samen even op de duif gezeten. Ze vielen de afgelopen dagen massaal in op de mosterd. Het was een lastig perceel, er was aan één kant maar een droge sloot waarin ik gebruik kon maken van natuurlijke dekking om uit het zicht van de duiven te zitten. Anders zou ik midden op het land een tentje moeten zetten maar daar trappen ze niet in.
We zaten helaas wat zon en wind betreft niet ideaal. De duiven trokken bijna over ons hoofd om in te vallen op de lokkers dus waren we snel gezien. Als ik al kon schieten keek ik recht tegen de zon in. Na een poos ben ik nog gaan verzitten en kwamen ze mooi over de plek waar ik eerst zat (zal je altijd zo zien...), maar ze vielen ook meer midden op het perceel in. Op zich heb ik de boel goed verjaagd en heb wel een aantal schoten kunnen doen maar de buit was mager. De boer gaat kijken of hij nu een grote kist midden op het land kan zetten. Zou misschien makkelijker zijn...
Tobor heeft zich in ieder geval weer heerlijk gedragen.

Tobor ligt onderin de droge sloot geduldig te wachten of er iets valt.

Een selfie met Tobor op de achtergrond. Ik kijk een beetje moeilijk want kon het niet goed zien of ik Tobor nou ook op de foto had.
En ja... dan vliegt er net een duif over! Snel handelen, telefoon valt daarbij in de modder...!
Moet je maar op blijven letten en geconcentreerd blijven. De duif had geluk.

Deze duif had minder geluk.

Dank je wel Tobor!

Even blijven liggen, haal ik de lokkers op.

Alle zooi naar de auto brengen en onderweg daar naar toe, langs de spoorrails even een duif verstopt, onder de wind. Henzen even voor de zekerheid een touw aan gedaan en langs de duif gelopen. Ik dacht dat ik nog wist waar de duif lag (bij het derde onkruidpolletje?) Maar zowel Henzen als ik zijn er langs gelopen. De wind gaf door het hoge gras net niet voldoende verwaaiing. Op de terugweg sjeesde Henzen door het gras, kwam de duif tegen, pakte hem meteen op en kwam hem in één rechte lijn naar mij brengen! Super!!! Geen gepruts, geen gepluk, dus het touw was achteraf gezien overbodig, maar liever zo dan dat ik heb moeten ingrijpen.
Ben weer trots op mijn beide jongens!