Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 31 mei 2015

Schadebestrijding duif deel II

Hoezo deel II? Omdat er nog steeds net iets te veel duiven zich te goed doen aan de gewassen heb ik dit keer (gisteren) samen met Anton in de sloot gezeten. Kijken of we wat duiven kunnen verjagen en/of schieten. We zijn begonnen met zijn tweeën in de sloot met geweer en Tobor bij mij (uiteraard). Zo hebben we even gezeten en een aantal duiven kunnen strekken. Toen vlogen de duiven niet zo heel veel meer en kon ik het niet laten om Tobor nog even te ruilen voor Henzen. Ik heb in de buurt van Anton gezeten en mijn geweer naast mij neer gelegd. Henzen had ik een halsband om gedaan zodat ik een 'handvatje' zou hebben. Ik was heel erg benieuwd hoe hij zich zou gedragen op post en het is me heel erg meegevallen. Hij bleef zelfs zonder handvatje goed zitten. Alleen op een schot wat mis was wilde Henzen wel gaan. Hij heeft al goed door wat een schot betekent!
Zo heeft Henzen zijn allereerste drie duiven kunnen apporteren!!! Met een beetje hulp heb ik hem elke keer onder de wind kunnen brengen want hij heeft ze niet kunnen markeren vanuit onder in de sloot. Het was weer een super ervaring en natuurlijk een luxe dat we dit zo kunnen doen. Heerlijk dat dit zo kan en is puur genieten met 'mijn drie mannen' in het jachtveld!

Tobor met duif

Tobor

Tobor, bijna op de kop, zo lijkt het.

Alsjeblieft baasje!
Dank je wel Tobor!

Henzen zijn allereerste duif komt heel vrolijk binnen.

Hier wilde hij hem even houden maar heb hem binnen kunnen lokken.

Anton. We zaten er een paar meter vandaan. Het schot was geen enkel probleem voor Henzen. Maar dat wist ik al.

Onder in de sloot was het wel warm.

Henzen en Tobor bij het tableau.