Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 20 december 2014

Zware dagen voor Tobor

Nu de jacht eindelijk weer open is heeft Tobor het zwaar. Overal mag er weer gejaagd worden en hier en daar worden we uitgenodigd om ons steentje bij te dragen. De kilo's vliegen er af bij Tobor maar gelukkig houdt hij het lichamelijk goed vol.
Donderdag zijn we bij een jacht uitgenodigd waar we voornamelijk op het haas zijn geweest.
Heb met geweer op post gestaan en Tobor bij me. Ik heb twee hazen binnen schot gehad. De eerste kon ik niet schieten want een medejager stond in de lijn, de ander schoot ik helaas ziek maar gelukkig had ik Tobor bij me. Hij heeft de achtervolging ingezet en het haas een heel stuk moeten achtervolgen voor hij hem had. Maar gelukkig is deze mooi binnengekomen. Gelukkig heb je dan een hond bij je.

Tobor op post. Hij ziet alles! 

Hier komt Tobor terug met het haas die gelukkig is binnengekomen.