Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 22 december 2014

Tobor maakt overuren

Tobor heeft afgelopen week echt héél veel 'overuren' gemaakt. We hebben het geweten dat de jacht hier een poos dicht was. Afgelopen maandag werd de jacht weer geopend. We zijn geweest: Maandagmiddag voor de voet, vooral rietkraag. Dinsdag in onze combinatie, voor de voet en haas. Woensdag dagje vrij. Donderdag in andere combinatie, vooral haas. Vrijdagochtend op gans. Zaterdag bij andere combinatie voor de voet en op haas. Zondag in België vooral voor de voet, zware bramen. Vandaag een dag rust en morgen weer in onze eigen combinatie en woensdagochtend misschien weer op gans. Oh, oh, oh... Wat heeft Tobor het 'slecht' deze dagen! Menig jachthond zou jaloers zijn. Gisteravond had hij het echter wel moeilijk. Toen had ik toch wel een beetje medelijden met hem. Hij is wat kilo's lichter en is wat stijfjes van afgelopen dagen. Maar hij blijft maar doorgaan. En wat heeft hij weer prachtig werk laten zien! Zo veel ervaring en de complimenten vliegen ons om de oren. Ik sta zelf ook af en toe verbaasd te kijken wat hij hij uit zijn hoge hoed tovert. Wat een heerlijk werkbeest...

Dit is de enige foto van afgelopen zaterdag. Aan het eind van de boomgaard zit een lekkere rietkant. Daar zit meestal wel een fazant. Ik heb in ieder geval 7 hennen en 4 hanen geteld. Mooie wildstand in deze jacht. Hier staat Tobor voor op een hen. Die worden niet geschoten.

Gisteren zijn we in België geweest. Altijd gezellig en prachtige jacht om met je hond te werken:

Tobor was echt moe, je ziet het aan hem.

Hier heb ik Tobor binnen moeten loodsen, de vleugel van de fazant zit voor zijn ogen.
Op deze fazant heeft Tobor mooi werk laten zien. Deze was ziek geschoten en is gaan lopen. Tobor verdween het bos in en meestal komt hij redelijk snel weer terug met het apport. Het duurde even en ik ben toen maar in die richting gelopen. Ik zag dat de fazant onder dichte bramen zat met Tobor er vlak achter. De fazant kon blijkbaar toch nog vliegen en vloog op. Gelukkig was ik er op voorbereid en heb de fazant een vangschot kunnen geven. Tobor heeft hem netjes binnen gebracht. 

Ik stond op post, de rest ging een veld op waar men hazen verwachtte. Zo kon Tobor wat rusten.

En dan maak je ook een paar fotootjes...

Heb ondertussen nog een haasje gestrekt die Tobor heeft binnen gebracht. 

 Mooi stilleven...
Na de drift werden de fazanten achter in een pick-up gelegd.

Het tableau: 18 fazanten en een haas.
En ohhh.... wat ziet Tobor er moe uit! En dat was hij ook!