Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 20 december 2014

Prachtig ganzenweer

Als het prachtig ganzenweer is, pak je dan maar goed in. De ganzen vliegen mooi laag als het windkracht 4 à 5 is. Waait het minder dan vliegen ze gewoon te hoog om tot een verantwoord schot te kunnen komen. We mogen hier geen lokkers gebruiken dus we zitten bij velden waar schade op is en waar ze op invallen. Het regende ook nog eens dus de ganzen vlogen goed. Met een paar geweren in de sloot en maar afwachten of ze een beetje over ons heen zouden komen. Ik had Tobor mee als enige hond. Hij heeft 9 ganzen van de 13 binnen gebracht. De andere lagen voor het oprapen.

Oh jee, er valt er daar nog eentje!
Goed markeren, en vooral niet vergeten deze eerst af te geven.

Zo... Loopt toch niet makkelijk met zo'n zware gans over de ploegsnedes.

Deze is ook binnen baas, sta ik goed op de foto? Zal ik hem bij je brengen in de sloot of kruip jij de kant op?

Ook deze is mooi binnen. In de verte zie je Anton zitten. Hij zag dat Tobor moeite had met het apport en af en toe stopte. Later hoorde ik waarom: De gans leefde nog en zat Tobor in zijn nek te pikken. Goed dat Tobor hem niet los had gelaten maar ik snap nu waarom hij af en toe stopte.

Aan de andere kant zat het andere geweer. Tobor had moeite om zich te bedwingen om niet over de kant te kijken. Maar dat mocht hij van mij niet want dan zien de ganzen hem. Hij kon zo gelukkig wel zien of er iets viel. 

Het tableau: 1 Canadagans, 5 Grauwe Ganzen en 7 kolganzen.