Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 17 december 2014

De jacht is weer open...Eindelijk!

De jacht in gebied A is weer open. Eindelijk! We begonnen ons al erg te vervelen. En als je dan jacht-foto's ziet uit de rest van Nederland dan word je helemaal ongeduldig.
Eergisteren hebben we in ieder geval een leuke jachtmiddag gehad en gisteren een mooie jachtdag.
Tobor was weer in zijn hum en heeft weer heerlijk gewerkt. De komende dagen kan hij weinig rusten want de 'schade' wordt flink ingehaald bij verschillende jachtcombinaties.
Maar... eindelijk weer wat jachtfoto's op Tobor blog:

Eend aan de andere kant van de sloot gehaald.Deze was mooi. In dit veld konden zowel hazen als fazanten zitten. Er ging een haas op en Tobor zag hem. Ik zei duidelijk 'nee' en Tobor bleef mooi staan. Het haas werd naast het veld gestrekt en Tobor mocht hem gaan halen en werd netjes bij mij gebracht. Da's genieten...!Mooi tableau. We hebben veel wild gezien.

Dit is minder leuk na een jachtdag...