Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 29 oktober 2014

Prachtjachtdag.

We hebben al weer enkele jachtdagen achter de rug maar gisteren was wel heel erg mooi. Het weer speelde daarbij ook een rol: niet te warm, niet te koud en goede wind. Het gezelschap was ook nog eens leuk en we hebben heel wat wild gezien. Wat wil je nog meer?!? ....Dat je hond goed werkt! En dat deed hij! Wat heeft Tobor weer gebuffeld. Er was geen ophouden aan. Vandaag ligt hij dan ook nog steeds lekker rustig bij te komen in zijn mandje, liefst met 4 poten in de lucht.
Deze dag was Ingrid met haar heidewachtel Luna te gast. Ingrid wil graag wat jachtervaring op doen en deze dag was daar perfect voor.

Over water een eend halen...

En weer terug...

Even buffelen door de dichte laag riet.

Tobor stond voor en tot mijn grote verbazing ging er een kraai op!
Deze was al geschoten (heb ik niet door gehad) en was gekwetst op de grond terecht gekomen maar vloog toch weer op. Hij werd alsnog geschoten en door Tobor netjes over water gemarkeerd en binnen gebracht. Foto is helaas niet mooi, maar het verhaaltje is wel grappig.

Dit was een aangeschoten fazantenhaan die te voet over het zwarte land verder ging. Tobor heeft hem toch kunnen arresteren. De haan werd even er voor prachtig voorgestaan door onze gasthond: Heidewachtel Luna van Ingrid. Deze hond heeft deze dag heel wat jachtervaring op kunnen doen.

Dit is Ingrid met Luna. Wat een plezier!

Luna in de bieten.

Van de ene drift naar de ander. Tobor voor in en alles in de gaten houdend. 

Luna op schoot. Zo ziet een hond er uit op het eind van een jachtdag: Vermoeid!

Deze fazantenhaan kwam ook van ver.

Het tableau met Luna en Tobor.