Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 9 oktober 2014

Open klasse veldwedstrijd Munnekezijl

De dag na Nieuwe Pekela. Omdat ik toch al in het noorden des lands was heb ik ook in Munnekezijl ingeschreven. Tobor en ik hebben overnacht in een B&B en hoefden niet belachelijk vroeg op.
Dat is ook wel eens lekker. Het was gelukkig niet mistig en er stond lekker wat wind. Het beloofde een mooie dag te worden, in ieder geval wat weer betreft.
Helaas lieten ook hier de fazantjes zich niet zien. Slechts twee honden zijn onder wild geweest en daar zijn geen punten op gemaakt. Een dag zonder kwalificaties.
Foto's zijn gemaakt door Natasja van Heesch.

Hier loop ik met keurmeester Walter Klijsen naar het begin van mijn loop.

Nog wat aanwijzingen...

De start van Tobor zijn loop...

Halverwege...

En dan gaat meneer zitten poepen... Tsja, dan kan je niet anders dan maar even staan wachten. Zonde van je tijd en dat terwijl hij bij het uitlaten niet moest.
Helaas geen wild. Of toch? Tobor moest halverwege nog even achter een eend aan in de sloot en ook nog achter een zwaan. We mochten de loop wel afmaken maar het slootje trok iets te veel.

893 km op de teller na twee dagen Nieuwe Pekela en Munnekezijl.
Weer een ervaring rijker en veel geleerd tijdens de afgelopen wedstrijden!
Dit was mijn laatste veldwedstrijd. Laat het jachtseizoen maar beginnen!!!