Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 14 oktober 2014

Het jachtseizoen '14-'15 lijkt al te zijn begonnen.

Afgelopen vrijdagochtend hebben we op de ganzen gezeten en zaterdag waren we uitgenodigd in België op patrijs. En het is nog geen eens 15 oktober! Het jachtseizoen lijkt te zijn begonnen...

Vrijdagochtend in de sloot. Tobor en ik zaten samen aan het water, even verder op zaten nog twee geweren zonder hond. De dagen er voor zaten er veel kol- en grauwe ganzen op de velden en ook zaten er kraaien. We hadden een paar kraaienlokkers weggezet. Wie weet trapte er een zwartrok in...
Al snel kwamen er een paar eenden over, maar die waren te hoog. Er vlogen ganzen boven de andere twee geweren en daar werd er één van geschoten en de andere werd aangeschoten. Deze zeilde nog een heel eind door en ik had gezien waar hij ongeveer was geland. Even telefonisch contact met de andere geweren om te melden dat ik van mijn plek ging om na te zoeken voor de aangeschoten gans en om te verifiëren of ik het goed had gezien waar hij ongeveer was geland.
Ik moest een eindje rijden om er te komen en had Tobor de vrijheid gegeven om te zoeken. Zo'n gans kan al een heel eind verder zijn, afhankelijk hoe ziek hij was. Daar waar ik dacht dat hij was daar vonden Tobor en ik hem niet. Op een gegeven moment ging de neus van Tobor naar beneden op een stuk zwart land waar aardappelen hadden gestaan, en hij stond zo ineens stil aan de rand van een heel klein slootje. Daar was de gans! Maar deze vloog op en hij vloog nog heel erg goed. Hij was te ver weg voor mij om hem een vangschot te geven en de gans verdween aan de horizon. Hopelijk redt hij het!
Weer terug op ons plekje in de sloot vlogen de meeste ganzen te hoog en te ver. Ik heb nog twee keer op een kraai geschoten maar helaas...
De twee andere geweren hadden de betere plek, op het tableau lagen twee ganzen en 5 kraaien.
Na het verlaten van ons plekje, op weg naar mijn busje, vlogen de ganzen heel laag over mijn plekje in de sloot! Dat heb ik nou altijd!!! Die hebben geluk gehad.

Zonsopgang vanuit de sloot.
Altijd prachtig om de wereld te zien en horen ontwaken.

Dit was 'hondje pesten' door een fazantenhaan. Ik hoorde een haan alsmaar dichter bij komen. (Als je heel goed kijkt zie je een fazantenkopje deze kant op kijken, zie foto hier onder) De wind stond ook nog eens zo dat Tobor het goed kon ruiken, en dat deed hij uiteraard ook. Wat had hij het moeilijk om op zijn plek te blijven! De ene keer moet hij een veldwedstrijd lopen en juist fazanten zoeken, en nu mocht hij niet. Arm beest...

In het midden zie je een fazantenhaan stiekem deze kant op kijken...

Mag ik echt niet ff achter het fazantje aan???

Tobor rustig op post.

De dag er na waren Anton en ik uitgenodigd in België, op patrijs. Hier doen ze maar één keer in het jaar een jacht op patrijs. Deze vorm van jacht is twee maanden open in België maar er zitten in dat gebied maar een paar kluchten dus vandaar dat ze maar één keertje gaan. Helaas regende het de hele ochtend en de bui trok ook niet over want er stond helaas geen zuchtje wind. Voor het staande hondenwerk is dat ook niet ideaal.
Er is één patrijs geschoten en we hebben een paar kluchten gezien.
Toch was het een mooie ochtend en heeft Tobor goed geluisterd zo'n eerste jachtdag.

Tobor met patrijs

Op post

Even tijd voor een selfie.