Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 16 september 2014

Novice Veldwerkwedstrijd Abbenes

Afgelopen vrijdag hebben Tobor en ik een novice veldwerkwedstrijd gehad in Abbenes.
Deze dag hebben we helaas niet veel fazanten gezien, misschien had het te maken met de noord-oosten wind. Dit is een erg schrale en droge wind wat schijnbaar erg moeilijk is voor honden om mee te werken.
Er is die dag slechts één kwalificatie gevallen.
Tobor moest helaas op het heetst van de dag, pas na de middagpauze. Tijdens zijn loop is hij dan ook drie keer de naast het bietenveld gelegen sloot ingedoken. Ik heb hem laten gaan want zijn tong hing op zijn knieën. Op een oververhitte hond zit je ook niet te wachten... Tobor was niet erg agressief in de bieten en nam helaas niet veel breedte. In dit veld hebben drie honden gelopen en geen enkele hond heeft er ook maar iets van wild geroken. Liep Tobor daarom niet erg lekker? Geen enkele geur van wild? Was het de warmte? Of miste hij een geweer in de buurt. Jammer van zijn loop, hij kan zo veel beter.
Onderstaande foto's zijn opgestuurd door Linda en gemaakt door Josien. Dank jullie wel!!!

Het slippen van Tobor.

Prachtige foto vind ik dit.

De bieten stonden redelijk hoog.

Het lijkt alsof Tobor hier staat maar dat is niet zo.

Tobor loopt voor mij langs.

Best wel eng, het eind van het bietenveld was dicht bij een drukke weg. Gelukkig stonden er een aantal mensen daar om eventueel hond of verkeer tegen te houden.

Einde loop.