Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 19 augustus 2014

Terugkomdag pups Birka en Tobor.

Afgelopen zondag hebben we een 'terugkomdag' gehad met de drie 'pups' die Birka en Tobor voortgebracht hebben. Wat een leuke honden zijn het geworden! Ze zijn nu 13 maanden oud. Ik heb de hele dag de eigenaren van de jonge honden voorzien van tips. We hebben een paar oefeningetjes gedaan en vooral aan de basis gewerkt.
Wat ik grappig vond is dat er hier en daar toch wat eigenschappen van Tobor terug te zien zijn. Bijvoorbeeld als Tobor iets nieuws onder zijn neus gepresenteerd krijgt moet hij er eerst eens tegenaan drukken met zijn neus. Dat deed Vita ook! Het zijn van nature rustige honden (heb één klein piepje gehoord) en leren ontzettend snel. Het neusgebruik was super. We hebben een sleepje gelopen van een eend en alle drie waren binnen 'no time' bij de eend. Hopelijk komt dit goed naar voren bij de aankomende aanlegproef van 1 november. Met één hond van de drie wordt jachthondentraining gedaan. Dat kon je zien vergeleken met de andere twee. Maar die twee pikten een apportje toch heel snel op en vonden het erg leuk.
's Morgens regende het pijpenstelen en gelukkig konden we in de schuur bij Piet wat oefeningetjes doen. 's Middags klaarde het op en konden we naar buiten. Dan kan je toch net iets meer, maar is er ook meer afleiding voor de honden.
Het was een leuke dag! Bedankt Piet!

V.l.n.r.: Elko, mamma Birka, Vita, pappa Tobor en Ebby.

In de schuur. Links Vita, rechts Elko.

Ik doe wat voor met Elko.

Nu moet Elko's baasje het zelf doen.

Vita kon het op deze manier allemaal goed bekijken.

Elko

De blijf oefening met Ebby

Ebby

Vita gaat een apport doen.

Overleg bij Ebby

En Piet bekijkt het allemaal met de handen in de zak.

Ik vond het ontzettend leuk om te zien hoe de pups zijn geworden. Ook fantastisch om te zien hoe blij de eigenaren met hun honden zijn. De honden zijn goed terecht gekomen.