Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 18 augustus 2014

Nog eens op de duiven

We hebben weer eens op de duiven gezeten. Er vallen er nog steeds enorm veel in op het graan. Vanuit de sloot kijken we op het graanveld. We hoeven de lokkers geen eens neer te zetten, ze vliegen zo wel. Het moeilijke van deze plek is echter dat ze van àlle kanten komen.

Tobor op zijn plekje, hij wacht geduldig op wat komen gaat.
Eigenwijze kop... 

Zo zijn er meerdere binnen gekomen, uit het graan.

Dank je wel Tobor!

Deze viel aan de andere kant van de sloot.

Ook mooi binnen.

Nog één...

Ook al sta ik een foto van Tobor te maken en ligt het geweer voor zijn neus;
Blijven opletten Tobor! Er zou er zo maar eens eentje spontaan kunnen vallen!

Anton heeft nog een foto gemaakt van hoe Tobor en ik op ons plekje zitten.
Goed gecamoufleerd dus...

Nazoek in de sloot. Hier zou er eentje ergens moeten liggen. Je ziet dat de begroeiing behoorlijk dicht is. Er stond geen wind achter de maïs en aan de andere kant hoog riet. Tobor heeft goed gezocht maar helaas... niet gevonden. Ik wist de plek ook niet goed dus het was zoeken naar een speld in een hooiberg. Geeft toch altijd een slecht gevoel.

Tobor bij het tableau. 16 duiven.

Een filmpje van hoe Tobor naast mij zit. Hij is altijd heel rustig, hoor nooit een piepje en is heel stil. Alleen het geruis van de wind door het riet wordt verstoord door een soort van geluid van een mattenklopper. Het is Tobor zijn staart die heen en weer gaat als hij een duif ziet. Als de duif binnen schot dreigt te komen gaat zijn staart nog iets sneller.