Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 26 juli 2014

Duiventijd.

De duiventijd is al een poosje aan de gang hier. Het graan staat mooi en op de gelegerde stukken vallen massaal duiven in. Daar hebben de boeren veel schade van dus zitten we met regelmaat in het veld om er iets aan te doen. Zoals je op mijn blog kan zien heb ik al heel wat duivenborsten gerookt en met dit mooie zomerse weer liggen er ook af en toe een paar duivenborstjes op de barbecue. Het is een mooi stukje vlees en een mooie manier van jagen. Het is moeilijk een duif te raken, ze zien heel goed dus je moet goed gecamoufleerd zitten, liefst in natuurlijke dekking, en vooral niet bewegen. Op het laatste moment kan je dan een schot lossen en kan Tobor, als het raak is, de duif apporteren. Gisteren hebben we ook weer gezeten. De dagen er voor vlogen ze op dat perceel af en aan maar deze middag net niet. Ook dat hoort bij jacht, je hebt niet altijd iets op het tableau liggen.
Gistermiddag dus maar één enkel duifje.

Tobor op post.
Ik had nog maar één duif geschoten en we zouden bijna stoppen. Er vlogen geen duiven meer en ik heb de tijd benut om nog een mooie foto van Tobor te maken met mijn geweer en duif.
Tobor is altijd heerlijk rustig op post. Hij geeft geen kik en kijkt met mij mee of hij iets ziet vliegen. Enige nadeel van met Tobor op post zitten is dat wanneer hij iets ziet vliegen hij met zijn staart begint te kwispelen. Laat zijn staart nou wit zijn en heel erg opvallen... Ik gooi meestal een groen net over zijn staart, het net waar de duivenlokkers in vervoerd worden.

De duif wordt netjes binnen gebracht.