Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 6 januari 2014

Eerste Gans!

Er is op veel plaatsen wintertarwe gezaaid en daar vallen hier in de streek erg veel ganzen op in. Het zijn voornamelijk grauwe- kol- en canadaganzen die erg veel schade geven dus daar hebben we op een paar plekken vergunning voor aangevraagd om die te mogen bestrijden. (canadaganzen zijn het hele jaar open). De boer had ook al laten weten dat hij af en toe met zijn trekker op pad moest om de ganzen te verjagen.
Ik heb tot nu toe nog geen gans binnen schot gehad dus het moest maar eens gebeuren. Op twee plekken zijn we met 5 geweren gaan zitten. Op één plek 3 man in de sloot en op de andere plek zat ik samen met nog iemand en Tobor was uiteraard ook mee.
Deze ochtend vlogen de ganzen echter net wat te hoog. Behalve één groepje ganzen die net wat lager vloog zodat ik mijn kans goed kon benutten. Eén kolgans was 'het haasje'. Tobor heeft hem netjes binnen gebracht, had hij toch nog wat te doen.
Het grappige aan dit verhaal is: De rest van de geweren was allemaal man, en ik als enig vrouw had de enige gans geschoten. Dan moet ik toch stiekem even gniffelen...

Mijn eerste gans: kolgans.

Tobor ziet ze overal vliegen.
Hij heeft zich netjes gedragen op post achter het camouflagenetje.

Het camouflagenetje lijkt op de foto wel héél erg transparant en als je er zo achter zit denk je ook dat de ganzen ons wel zullen zien, maar we zaten toch blijkbaar goed. Het netje staat namelijk tegen een achtergrond aan, de slootkant, en stilzitten is dan ook belangrijk. Bewijs dat we goed zaten: Er kwam een buizerd aangevlogen, redelijk laag over het water. Hij vloog gewoon rustig door tot ik mijn hoofd om het netje heen deed en 'BOE!!!' zei. De buizerd schrok zich rot en maakte zich uit de voeten (vleugels).

Inmiddels hebben we een heerlijke maaltijd gehad aan de ganzenborst.
Een (h)eerlijk stuk vlees!