Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 12 december 2013

Vier dagen cursus: Van gehoorzaamheid tot jacht voor Grote Munsterlanders.


Foto uit 'oude doos' van cursus.

Heeft u een jonge Grote Munsterlander, ongeveer tussen de 1 en 2 jaar oud, en wilt u wat meer te weten komen over opvoeding/training/wedstrijden en jacht? Dan is deze cursus iets voor u. Tijdens deze vier dagen krijgt u zowel theorie- als praktijkles over het hoe en wat van deze onderwerpen.
Wij geven de cursus op de volgende vier zondagen: 26 januari, 23 februari, 23 maart en 13 april, telkens van 9:30 uur tot ±16:00 uur. Wij kiezen voor een interval tussen de cursusdagen zodat u de ervaringen van de training thuis voldoende kunt oefenen, mede als voorbereiding op de volgende dag.
Er kunnen maximaal 8 baas/hond combinaties mee doen, vol is vol. Wij hebben zelf ervaring met Grote Munsterlanders, de opvoeding, training, wedstrijden en jacht. Indien er teveel inschrijvingen zijn plaatsen wij u op de reservelijst, als er te weinig aanmeldingen zijn wordt de groep aangevuld met andere staande honden om de groep compleet te maken.
Kosten: 200,- Euro voor 4 dagen, inclusief trainingswild, koffie/thee en lunch.
Locatie: 2x in Baarland, Zeeland / 2x in Hulst, Zeeland.
Meenemen: dummy 500 gram / fluit / jachtlijn / beloning voor hond.

Beknopt programma:
Dag 1: opvoeding / gehoorzaamheid / training;
Dag 2: apporteren;
Dag 3: KNJV-proeven / MAP’s (Meervoudige Apporteer Proef);
Dag 4: jacht / veldwerk.

Voor aanmelden of informatie:
Jarina Kisjes: info@jardeco.nl / 06-12306396
Matty de Putter