Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 30 december 2013

Tobor's dochters.

Altijd leuk: berichtjes van de pups van Tobor. Het zijn eigenlijk geen pups meer maar beginnen nu toch pubers te worden, of hoe één baasje het omschrijft: 'Ze krijgt braadworsten in de oren'.

Het baasje van Ebby zegt: "Met Ebby gaat het heel goed, we hebben onze vervolg 1 (gehoorzaamheid) met mooie cijfers gehaald en beginnen eerdaags met vervolg 2 (Is ook nodig met die braadworsten in de oren) Ik ben ook met haar begonnen met een cursus speuren (op menselijke lucht) wat we allebei erg leuk vinden, we hebben maandag net onze tweede les gehad en meteen een klein spoortje gelopen."

Van het baasje van Vita kreeg ik een verhaal wat eindigde met: 'Trots, trots, trots'.
Vita deed het erg goed op de jachthondentraining en was laatst het beste hondje van de klas.
Tsja, dan ben ik uiteraard ook zeer trots op de kroost van mijn eigen hond.

De twee zusjes zijn bij elkaaar op bezoek geweest en daar zijn een paar foto's van gemaakt:

Dit is Ebby. Oh... wat een scheetje!

Ook Ebby. Oh... wat een koppie!

 Dit is Vita. Oh... ook al zo'n scheet!

Twee spelende scheetjes.

Hier lijken ze niet al te blij... Voor de foto blijven zitten doen ze toch al best.