Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 17 november 2013

Een hele mooie jachtdag.

Het was weer een jachtdag waarbij ik wat foto's kon maken. 's Morgens zouden we wat 'peuteren' en 's middags bij een boer die veel overlast had van het haas. Het was bij iemand anders in de jacht waar Anton en ik samen uitgenodigd waren. Ik moet dan altijd vragen of ze me als geweer of als hond willen. Beide wilden ze wel. Ik heb de vrijheid genomen om te vragen of ik 's morgens dan met Tobor mocht werken zonder geweer en 's middags alleen met geweer. 'Geen probleem' werd er gezegd. Gelukkig maar want ik wilde graag de puntjes weer eens even op de i zetten bij Tobor. Hij heeft de laatste dagen zo veel gejaagd dat meneertje een ZZB-er is geworden (een Zelfstandige Zonder Baas). En dat vindt iedereen prachtig want hij haalt het wild er uit en het wordt ook binnen gebracht maar ondertussen nog even luisteren naar de baas werd moeilijk en dan krijg je soms toch niet helemaal het gewenste resultaat.

We begonnen met een stuk maïs wat helemaal gekneusd en krom en plat lag. Denk dat het stormschade was. Hier zaten vast wel wat fazanten in want voedsel in overvloed. Eerst nog even een slootje aanlopen en kijken of er eenden in zitten. Niets... Ik stelde voor om Tobor nog even langs de kant te laten lopen, misschien zat er nog iets in het riet. En gelijk stond hij voor. Er ging een fladderende woerd op die niet kon vliegen. Het werd een duiker waar Tobor achteraan mocht. Tobor kon 'm niet meer op die plek vinden en ik verzocht de geweren te kijken links en rechts in de sloot want de eend kan al een eind ver zijn. Toen zag ik de eend plat op het water liggen, al ver links van waar Tobor nog aan het zoeken was. Geef maar een vangschot, vóór hij weer duikt! En Tobor heeft hem binnengebracht. Mooi afschot want de woerd had een kapotte vleugel. Zo zie je maar, als je geen hond bij je had gehad waren we deze woerd gewoon voorbij gelopen.
In de maïs zaten inderdaad een paar fazanten. Die binnen schot kwamen werden gemist. Jammer dan. Tobor was de eerste 10 minuten inderdaad weer even ZZB-er maar ik heb hem een paar keer goed kunnen corrigeren en daarna luisterde meneertje weer prima! Was blij dat ik mijn geweer niet bij had zodat ik Tobor alle aandacht kon geven. We hebben nog een paar ruigtes en kantjes uitgepeuterd en Tobor heeft een loper binnen gehaald. Op deze fazantenhaan werd drie keer geschoten. Op het laatste schot viel de fazant maar deze nam gelijk de benen. Tobor had nog net gezien waar deze viel en hij ging er als een speer achteraan. Binnen 'no time' was deze binnen, levend en wel. Prachtig!!! Wat heeft hij weer heerlijk gewerkt.

Kantje uitpeuteren.

Hier komt de fazantenhaan levend en wel binnen, de loper.

Het was best mistig. Hier Anton met geweer.

We waren klaar en liepen weer terug naar de auto's. Tobor had ik nog los want de wind stond gunstig uit het kantje en wie weet zit er nog iets. Hier staat Tobor een beetje raar voor. Het bleek een konijnenhol en ik denk dat meneer konijn thuis was, zie foto hier onder:

Meneer konijn... u heeft bezoek!!!

Tussentijds tableau van een eend met kapotte vleugel en een fazantenhaan die een loper werd.

Trotse Tobor.
De ZZB-er werd NBLH-er
(Zelfstandige Zonder Baas werd Naar Baas Luisterende Hond)
Ik was weer zeer tevreden!

Tobor zijn ochtend zat er op. Ik heb hem naar huis gebracht en goed verzorgd. Na de heerlijke lunch gingen we op het haas, ik zonder hond maar met geweer. Bij deze boer zaten enorm veel hazen en je kon aan de bieten zien dat ze goed waren aangevreten. Er mochten dus best wat hazen uit. De vorige keer dat we hier waren hebben we er ook veel gezien. We waren met 5 geweren dus d'r zou toch wel iets binnen schot moeten komen.

Haas in de wildzak.

Jorn met zijn eerste haas!Jorn zijn eerste haas werd bewonderd.

De boer was tevreden. 4 volle hazen en één scharminkeltje. De tweede van links was echt een joekel, deze bleek wel 5 kilo te wegen! Het haasje rechts daar was iets mee. Deze kwam ik tegen in de bieten en zag al dat er iets mis mee was. Hij lag niet zoals hazen altijd liggen. Hij ging wel op de lopers maar er zat geen snelheid in. Hij is geschoten en thuis hebben we hem opengemaakt. We vermoeden dat hij is aangereden want het was een rommeltje binnenin. Dat hij nog leefde was een wonder. Maar goed dat we hem uit zijn lijden hebben kunnen verlossen. Wederom een goed afschot, net als de eend van vanmorgen.

Al met al een hele mooie jachtdag!