Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 18 oktober 2013

Eerste jachtdag seizoen 2013/2014

De eerste jachtdag zit er al weer op. 's Morgens op de kraaien en daarna nog even kijken of er wat zit, dit waren de woorden van jachthouder Huub. Helaas heb ik geen kraaien binnen schot gehad en zijn er ook maar 2 gestrekt. Daarna gingen we nog wat peuteren. Er ging vrij snel een haas op, terwijl ik Tobor op zijn gat had gezet en zelf in de sloot ging kijken of er eenden op zaten. Tobor dacht toch even achter het haas aan te moeten gaan. Het kostte wat moeite maar heb hem er toch af gekregen. Phoe...!!! Daarna nog wat leuke bosrandjes en bramen. Hier zaten heel wat fazanten en ook hanen. Hier heeft Tobor een paar keer mooi op voorgestaan. Helaas heeft hij ook een jonge haas uit de bramen gelopen en gepakt. Tsja... dat is moeilijk om te voorkomen.
Na een heerlijke lunch hebben we gekeken of we met 4 geweren een haas zouden kunnen strekken bij een boer die er veel overlast van heeft maar die hazen wisten vroegtijdig het hazenpad te kiezen. We hebben er zeker 10 geteld en het waren geen kleintjes. Ik heb wel een haas binnen schot gehad maar die was helaas te rap. Eén duif niet en die heb ik nog kunnen strekken.
's Morgens heb ik Tobor meegenomen, 's middags heeft Huub zijn hond meegenomen en kon ik me wat concentreren op het geweer. Met geweer en hond dan gaat mijn aandacht meer uit naar de hond en dus moeilijk om scherp genoeg te blijven om ook nog wat te schieten. Maar... aldoende leert men, dus er komen vast nog wel kansen om van te leren.

Tobor staat voor op een fazantenhaan. Wij liepen onder de wind, aan de andere kant van de singel waren nog twee geweren, eentje daar van heeft Tobor zijn fazantje getrekt.
Helaas zijn alle foto's onscherp, maar denk dat of de lens vochtig was of dat het gewoon aan mij ligt want ik had ook het geweer nog in mijn handen. Ik ben wel vrouw, maar zo veel taken tegelijk gaat mij niet makkelijk af...

Hier duikt hij de bramen in, de fazantenhaan vliegt er aan de andere kant uit.

Tobor brengt hem door de bramen weer bij mij.


Haas komt netjes binnen.

Tussentijds tableau. De twee kraaien en de duif ontbreken nog.
Tobor lust er wel pap van... zo lijkt het.

Het was een mooie eerste jachtdag.