Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 25 september 2013

MAP Arnemuiden

16 September hebben Tobor en ik onze eerste MAP gelopen. Ik had geen foto's van die dag maar zag op de site van de Zeeuwse Jachthonden commissie dat we op de foto stonden dus die heb ik maar gepikt.
Ik hadden niet verwacht dat we in één keer een MAP-B zouden halen want Tobor heeft er moeite mee als ik van een afstand naar hem ga roepen. Dan slaat hij meestal vast en komt dan maar terug. En tsja... op een MAP moet je dat toch wel eens doen. Als er geschoten wordt dan is hij er als de kippen bij maar zijn onzekerheid slaat toe als het blind en op vertrouwen moet. We hadden twee onderdelen ondvoldoende afgelegd. De rest van de punten waren netjes: 80 / 65 / 85 /80

Bij deze proef lukte het net niet. Achter het geweer is ook water. Vanaf de overkant werd een eend gegooid die Tobor niet kon markeren, alleen op gehoor door de plons. Dit apport bracht hij netjes binnen.

Hier neem ik de eend maar snel aan want Tobor had de neiging om te gaan schudden. Met een MAP mag je staand aannemen.
Hierna moest ik Tobor over water sturen, de andere kant op. Dit mislukte want Tobor vond het geweer interessanter. Daar moest het toch te doen zijn? Hij was nog 10 meter van de overkant toen hij besloot richting geweer te zwemmen. En dan roepen op afstand... dat ging dus niet...