Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 2 september 2013

Successen cursisten + BBQ jachthondentraining.

Al 9 jaar verzorg ik hier in Oost Zeeuws Vlaanderen de KNJV jachthondentraining. Dit met veel plezier en elk jaar heb ik weer een enthousiaste groep om mij heen van cursisten die graag met hun honden de jacht in willen. (Jagers en voorjagers krijgen bij mij voorrang.)
We werken elk jaar naar een KNJV-B diploma toe plus proberen we wat praktijk te oefenen. De KNJV-proef in Lewedorp, georganiseerd door de Zeeuwse Jachthondencommissie, is ons doel.
Dit jaar hadden zich 7 cursisten opgegeven in Lewedorp met als doel een KNJV-B diploma. En met trots kan ik zeggen dat er 5 een B hebben gehaald, 1 een C diploma en helaas één diskwalificatie. Een mooi resultaat wat ik het vermelden waard vond.

Gisteren hebben we de afsluitende barbecue gehad van de jachthondentraining 2013. Elk jaar weer erg gezellig en ook met de aanhang er bij. In de schuur van Bram en Jaqueline was het goed toeven. Na mijn speach waarbij iedereen even aan bod kwam werd ik zelf nog even in 'het zonnetje' gezet. Ze hadden voor mij een 'prachtige' bikini gekocht want ze vonden dat ik niet altijd elke training passend gekleed was. Dit was namelijk het geval toen ik een paar weken terug achter een hond aan het water in ben gedoken omdat deze weigerde over te zwemmen. De baas van die hond moest er van mij zelf achteraan, het was namelijk typisch een gevalletje van weigeren, maar de baas hield het niet lang vol. Die had zijn schoenen ook nog aan... Het was gelukkig een mooie zomerse dag en mooi zwemweer. Daarna kwamen natuurlijk de mooie uitspraken van de mannen: 'Ik help je wel afdrogen' en 'Ik heb wel een zeem bij me maar die is voor de hond'. Het zwemavontuur heeft wel geholpen want daarna heeft de hond nooit meer geweigerd om over te zwemmen! En daarom werd mij dus gisteren een bikini aangeboden:

Mijn speach werd aandachtig aangehoord. Voor iedereen had ik iets op papier gezet.

In de schuur van Bram en Jaqueline.


Ik had al zo'n vermoeden...
Maatje 44 is mij wel iets te groot maar over de kleren heen stond het best goed... toch???
Charmant...

En het was nog een hele leuke avond waarbij de mannen vertelden dat ze ontzettend veel voorpret hebben gehad met hun geweldige idee... Dat zal wel ja!