Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 7 augustus 2013

Geslaagd voor mijn jachtakte!!!

Vandaag moest ik examen doen voor het onderdeel kleiduiven schieten om mijn jachtakte te halen. Vorig jaar was ik op dit onderdeel helaas gezakt. De rest van de onderdelen had ik allemaal zeer goed afgelegd en daar had ik deelbewijzen voor. Dus dit jaar alleen maar de kleiduiven.
Ik heb de cursus in België gevolgd omdat dat voor mij vanuit Zeeuws Vlaanderen dichter bij is en ook nog eens een stuk goedkoper. De onderdelen zijn daardoor net iets anders dan in Nederland maar het komt allemaal op het zelfde neer, je moet 'gewoon' genoeg kleiduiven raken. Dat is niet het moeilijkste maar je moet je zenuwen in bedwang weten te houden! Vanmorgen was ik wel ontzettend zenuwachtig. Vooral omdat je weet dat ze geen herexamens in België doen, vandaar dat ik een jaar moest wachten, en daar had ik niet nog eens zin in...!
Nu hoop ik dat de papierwinkel snel afgehandeld wordt en ik mee kan gaan op de duiven en kraaien. Wat zal Tobor dat raar vinden dat er zo ineens een schot bij mij vandaan komt! Ik wil zijn kop wel eens zien de eerste paar keer. Het zal wel een stuk moeilijker jagen met geweer en hond. Maar ik zal vaak genoeg het geweer thuis laten om heerlijk alle aandacht op mijn hondje te vestigen want dat is toch wel meer mijn ding.

Deze foto is niet tijdens het examen genomen maar een keer tijdens het oefenen.
Het examen heb ik in de stromende regen af moeten leggen, gelukkig geen last van gehad.