Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 26 juli 2013

Schadebestrijding vlas.

De boer heeft gemeld dat er erg veel duiven invallen op het vlas wat sinds een paar dagen plat ligt. We hebben de luxe dat we dicht bij onze jacht wonen dus vanmiddag wilden Anton en ik even gaan zitten op de duiven. Toen we aan kwamen rijden zaten er inderdaad duiven op het vlas maar zagen we niet erg veel trek. We besloten toch maar ons gerief bijeen te pakken en te gaan zitten in de slootkant. We hebben twee uurtjes gezeten maar er vloog nog niet veel. Er zijn slechts drie vlaseters minder. Niet veel te doen dus voor Tobor en mij maar toch genoten van de natuur om ons heen en weer wat foto's gemaakt. De drie duiven die geschoten zijn heeft Tobor netjes binnengebracht.

 Wat toch een mooi landschap in Zeeuws Vlaanderen.

 Vanuit ons hutje. Een oude vissersparasol met een camo-netje er over. Goed beschut tegen de zon en mooi uit zicht. Mijn tas hangt in de parasol.

 Tobor houdt alles goed in de gaten en ligt tegen het stijle kantje. Langzaam gleed hij elke keer naar beneden.

 Samen turen we of we iets zien vliegen. Tobor had ik eerst in de sloot achter ons laten zwemmen. Hij heeft zich lekker uit staan schudden vlak bij mij. Dit is te zien aan de modderspetters in mijn gezicht en ik had daarna een heerlijk 'natuurlijk' geurtje, ik rook precies zoals Tobor.

 Toch nog een apportje van een duif.

 En nog eentje.

We vonden het wel genoeg en liepen terug. Oh... Tobor hoort wat geluid in de sloot! Lekker doorlopen, er kunnen jonge beestjes in de rietkant zitten en die laten we met rust.
Hier zie je ook het vlas mooi plat liggen.