Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 23 juli 2013

Jachthondendag 2013

Afglopen zaterdag 13 juli hebben Tobor en ik meegedaan aan de jachthondendag in Rilland. Dit is een mooie oefentest voor de komende KNJV-proeven. We zijn daar tot de conclusie gekomen dat we nog veel moeten leren, vooral voor wat betreft grote afstanden en het dirigeren. Eigenlijk wisten we dit ook wel...
De onderstaande foto's heb ik gepikt van de site van de Zeeuwse Jachthonden Commissie. Op hun site staan nog meer foto's van die dag.
Dit was bij de oefening 'sleep over water', een A-onderdeel op de KNJV-proeven. Alleen het eind staat op de foto, Tobor is al over water geweest en heeft de sleep gelopen. De sleep was in een U-vorm, dus twee haken en zo'n 300 meter. Tobor was halverwege even van de sleep af geweest maar heeft hem zelfstandig weer opgepakt. Hij is via het water weer terug gekomen en komt hem nu zonder te schudden netjes bij mij brengen:

 Zonder schudden met de eend in de bek naar mij toe komen.

 Netjes afgeven.

 Blij dat oefening goed ging, we kregen een 8.

 Eendje was een beetje 'gaar' zo aan het eind van de warme dag (ik ook).

nakletsen.