Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 25 maart 2013

Show Leiden.

Om Nederlands Kampioen te worden hebben we nog twee CAC punten nodig. Betekent dat we dus nog een paar shows moeten lopen en dan hopen dat Tobor beste reu wordt. Zo hebben we gisteren mee gedaan in Leiden. Weer zo'n grote hal vol met allemaal hondengekken.

Netjes staan voor de keurmeester.

Nog even de achterhand goed zetten...
Resultaat: Beste reu, Uitmuntend. Waar we voor kwamen hebben we: 1 CAC punt.
Nog één punt te gaan om Nederlands Kampioen te worden.
(Het was ook niet zo moeilijk, Tobor was de enige Grote Munsterlander reu deze dag. Dus dit punt was makkelijk verdiend, hoewel je wel een Uitmuntend moet halen).

De keurmeester, in het oranje, legt mij uit dat Matty met Becses BOB (Best Of Breed) is geworden en waarom. Dit vond ik erg netjes van haar. Ik was al lang blij want ons punt hebben we binnen en daar kwamen we voor. En uiteraard gun ik Matty met Becses de overwinning, ze heeft ook een erg mooi hondje.

En Matty krijgt van mij een dikke knuffel voor haar mooie prestatie.
En dat op haar verjaardag!

En vervolgens mag Tobor de rest van de dag in de bench doorbrengen. Even tussendoor een lekkere wandeling maken kan niet want je moet verplicht tot 15:00 uur in de hal blijven om te voorkomen dat de hal gelijk leeg loopt. Uitlaten moet op een klein stukje buiten met een paar neergelegde grasmatten. Echt veel lol heeft een hond niet aan zo'n show denk ik... Was blij dat Matty en Jet er ook waren. Hopelijk hebben we snel ons vierde CAC punt, kunnen we achter het showgebeuren een dikke PUNT zetten.