Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 2 maart 2013

Op de ganzen.

Vanochtend hebben Tobor en ik een paar uurtjes op de ganzen gezeten. Gisteren zaten er nog een paar honderd op het grasveld, helaas waren het er vandaag een stuk minder en vlogen ze erg hoog. Maar toch zijn er nog 3 kolganzen en 2 grauwe ganzen geschoten. Tobor heeft gelukkig toch nog wat kunnen doen. Om voor niets mee te gaan is niet leuk hoewel je weet dat dat ook kan gebeuren in de jacht.

De eerste gans komt binnen. De foto is met flits gemaakt. Op de foto lijkt het donkerder dan dat het was. Half uur voor zonsopgang mag er wel al geschoten worden.

 Eén gans was in de vleugel geschoten en zeilde helemaal door tot aan deze watergang. De gans had zich zo goed mogelijk verstopt in de rietkant, maar Tobor stond er mooi op voor en dook er achter aan. Maar de gans werd een duiker! Heb zelf nog nooit een gans zien duiken maar deze kwam zo'n 5 meter verder op weer boven en heeft een vangschot gekregen. Tobor heeft hem vervolgens op het droge gebracht.

Tobor met de gans.

 Tobor, erg oplettend.
Ik hoef zelf niet te kijken waar de ganzen vandaan komen, dit kan ik zien aan Tobor zijn kop.

Op dit grasland vielen de ganzen in. Tobor en ik zaten in het riet aan de slootkant.

Het stoofpotje van ganzenvlees kan eerdaags weer genuttigd worden. Heerlijk!