Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 21 januari 2013

Vos!!!

Afgelopen weekend stond (bijna) geheel in het teken van de vos.
Zaterdag hebben we een jachtdag gehad, vooral op de eenden. Voor de voet jagen mag niet met spoorsneeuw maar deze dag stond al lang gepland met een vriendengroepje. Dus zijn we wat kreekjes afgegaan en hebben ons geconcentreerd op de eenden, met name de woerden. Drijfjacht mag ook, dus hebben we nog een bosje uitgedreven waar nogal wat konijnen zitten. Eén konijntje was niet snel genoeg...
En toen... We besloten een stuk maïs af te zetten omdat daar nogal eens een vos was gesignaleerd die elke keer maar ontsnapte. Met 6 geweren kan je al iets doen. Met drie drijvers en drie honden er door en àls er een vos zou zitten zou hij er wel uit moeten komen. En ja hoor! Ik zag één van de geweren een enorme sprint trekken en zag gelijk Tobor er ook achteraan gaan. Er werd twee keer geschoten en er volgde een enorme JAAAAAH!!!! Dat kan dan niet anders dan dat de vos is geschoten! Ik wilde er al heen rennen omdat ik niet wist wat Tobor zou doen, maar ik zag dat hij er al bij was, hij pakte hem op en kwam al mijn richting uit. Waar is mijn fototoestel?!? Whá!!! Hij doet het niet! Iemand... maak foto's!!! Tobor apporteert een vos!!! Mijn fototoestelletje bleek achteraf op 'afspelen' te staan, vandaar dat hij niets deed. Ik stond blijkbaar te spingen en te doen, zo verrast was ik dat Tobor zo maar die vos kwam brengen!

Hier komt Tobor met de vos aan. Ik sta helemaal links. Bij Tobor is nog een andere nieuwsgierige hond, Jitske de Friese Stabij.

Koen loopt mee met fototoestel. De vos is geschoten in de verte tegen de groenbemesting aan. Dat hele eind heeft Tobor er al mee gelopen.

Tobor kon er geen genoeg van krijgen. Hij bleef de vos netjes vasthouden. Misschien ook omdat er nog twee honden bij aanwezig waren.

Ik gaf Tobor de kans om nog samen met mij even te paraderen met zijn buit.
Achteraan op de foto het stuk maïs waar de vos is uitgekomen.

Uiteraard nog even samen op de foto.

En een mooi apport...
Ondertussen had ik een plastic handschoentje aangedaan om de vos van Tobor over te nemen.
Wat was dat een kippenvelmoment! Een moervos was het, nog een redelijk jonge.

Zou bijna vergeten dat Tobor ook nog een aantal eenden mooi heeft geapporteerd, waaronder eentje die in de vleugel geschoten was en niet meer kon vliegen maar wel kon lopen. Deze liep al een heel eind verderop in de sloot. Ik kon hem in de verte zien, maar Tobor heeft hem doormiddel van het spoor gevonden. Ik had Tobor op de valplek gezet, duidelijk te zien door de zweetvlek, en het was mooi om te zien hoe hij het spoor heeft uitgewerkt en bij de eend aankwam.

Hier kwam Tobor bij de eend. Ik was al een heel eind meegelopen.

Gelukkig... die is binnen. Hij leeft nog.

Tableau van de zaterdag: 17 eenden, 1 konijn en 1 vos.

En toen kwam zondag: Anton en ik waren weer door Koen uitgenodigd. Er was een vossendag georganiseerd in België. 35 geweren en ongeveer evenveel drijvers. Er was nog iemand met twee springers en Tobor was derde hond. Er werden drie grote driften gedaan vooral in bossen met bramen. Helaas kwam het vermoeden uit: De vossen zullen wel ondergronds zitten met dit weer. De sneeuw blijft op de bramen liggen dus voldoende schuilplek voor de vos om rustig te blijven liggen. Helaas is er deze dag geen enkel schot gelost. Vooral jammer voor de organisatie want iedereen werd onthaald met koffie en na de jacht was er brood en soep. Het was in ieder geval erg gezellig. Tobor heeft veel meters gemaakt in het bos en in de bramen.

 Anton, Koen en Tobor.
Alle drijvers mochten in het vrachtwagentje.

Tobor sjeest door het bos en de bramen, op zoek naar de vos.

Geen wonder dat hij nu, een dag later, nog erg rustig in z'n mandje ligt.

Er zit ook geen rem op...

't was een mooie dag, veel sneeuw en ijskoud voor de geweren. Tobor en ik hebben het echter warm gehad met ons geploeter door de bramen.
Jammer dat er geen enkele vos is gesignaleerd...
Dit waren jachtdag 20 en 21 van dit jachtseizoen.