Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 29 december 2012

Jachtdag nummer 18.

Zooo... de laatste jachtdag van 2012 hebben we vandaag gehad in de jacht van Paul. En wat een prachtdag! Het zonnetje was gewillig en het was zowaar droog! In de lucht dan toch, op het land lag nog erg veel water. Het wild toonde zich mooi, helaas de twee vossen waarvan we weten dat ze er zitten, lieten zich niet zien. Tobor heeft nog wel in een grote hoop bramen enorm fanatiek zitten peuteren maar we vrezen dat de vos net voor ons weg was.
De jacht bij Paul is altijd goed geregeld, leuk gezelschap en goed van eten en drinken.
Op het tableau: 9 fazanten en 1 haas.

Hier komt Tobor met een fazant terug die achter op deze wei was gevallen. De fazant kwam uit het bosje rechts maar Tobor kwam niet over het hoge schapengaas. Na de drift ben ik even met hem naar het damgat gelopen maar het hek zat op slot en door-en onder het schapengaas ging niet. Dan maar over het hek. Het was wel erg hoog en Tobor had wel even een aanmoediging nodig. Ik kon gewoon aan deze kant van het hek blijven want Tobor wist nog heel erg goed waar de fazant gevallen was. Ik sta af en toe echt versteld van het geheugen van Tobor. Hij weet alles nog te vinden. Rechts achter op de foto staat de rest van de groep te wachten.

Hier springt Tobor over het hek. De fazant had ik al van hem aangenomen over het hek heen.


Even een versnapering tussendoor.

Neefje Isabeau en vriend Maurits gaan één keer in het jaar mee drijven.
Geweldig vinden ze het.

In deze jacht zijn heel veel bramen en bossen. Dit is echt afzien voor de honden. Hier ligt Tobor al redelijk gehavend en moe. Misschien ook nog niet helemaal hersteld van de zware jachtdag eergisteren.
Ik kan weer doornen gaan plukken uit zijn vacht.