Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 27 december 2012

Jachtdag nummer 17.

Vandaag weer een heerlijk gemoedelijke jachtdag gehad. Beginnend met een 'bakkie' koffie, paar driftjes, heerlijk gegeten, weer een paar driftjes en daarna nog naborrelen. Heerlijk relaxed en een leuk gezelschap.
Op het tableau: 2 hazen, 2 fazanten, 1 konijn en 4 duiven. Er is ook heel wat 'gespaard'. Dat is als de geweren missen terwijl ze die anders makkelijk zouden hebben gehad. Dat is de nieuwste term die de geweren hebben bedacht...

Tobor heeft weer lekker zijn werk kunnen doen als enig hond. Hij heeft weer een paar keer goed voorgestaan en wild binnen gebracht. Niet veel anders als anders eigenlijk...

Boven en onder:
Tobor brengt een fazant in de groenbemesting.
We hoopten hier eigenlijk op een vos maar die liet zich helaas niet zien.


Tobor even op post. Er vlogen een paar duiven en die wilden de geweren wel 'even meenemen'.
Tobor weet wat er aan de hand is en houdt de plaatsen waar de geweren staan goed in de gaten. Dat daarbij zijn oor niet helemaal lekker zit maakt hem allemaal niets uit.