Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 6 december 2012

Jachtdag nummer 13.

Gisteren hebben we jachtdag nummer 13 gehad. Misschien lag het aan dat ongeluksgetal dat er twee vossen opgegaan zijn buiten schot, maar misschien lag het er gewoon aan dat de vossen iets slimmer zijn dan wij met z'n allen.
Het was in ieder geval een mooie jachtdag in de jacht van Paul. Dit is de combinatie waar ik vanaf het allereerste begin ben mee gegaan en is altijd erg gezellig. We beginnen met een bakje koffie en dan komen de sterke verhalen al boven tafel. Er moet dan iemand opstaan om te zeggen dat we nu echt moeten gaan jagen anders hoeft het niet meer. Dan een mooie jacht met vooral bossen en bramen. Zwaar werk voor de honden. Kort na de middag stoppen we dan, we moeten ook wat overlaten voor de volgende keer, en dan gaan we lekker eten met nòg meer sterke verhalen. Ik vind het prachtig al die verhalen van vroeger van de senior-geweren.
Tobor heeft weer goed gewerkt in de bramen. Hij heeft wat fazanten mooi gepresenteerd aan de geweren, stond goed onder apel, heeft één van de twee vossen losgekregen en een prachtig apport van fazant gedaan. We hebben gelukkig toch heel wat fazanten gezien, ondanks dat er een paar weken terug daar al een vos is geschoten en gisteren dus nog twee zijn gezien. Hopelijk komen we die de volgende keer tegen.

  Labrador Saar en Tobor aan de trekhaak terwijl wij even een borreltje doen met gerookte ganzenborst.
Heerlijk! Jo kan dat toch!

De mannen in overleg.

Helaas geen actiefoto's van Tobor. Hier zijn we klaar met de jachtdag alleen Tobor is het daar meestal niet mee eens. Je ziet de teleurstelling haast op z'n kop... tenminste... dat maak ik er van want meestal wil ik zelf ook nog wel een 'rondje'.
Ik kan nu weer een paar dagen doornen plukken uit Tobor zijn lijf.