Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 12 december 2012

Jachtdag nummer 14 en 15.

Jachtdagen 14 en 15 zijn weer geweest, afgelopen zaterdag voor de voet met 2 geweren. We hebben geprobeerd een paar hazen te schieten en hier en daar een eend. We hadden 2 hazen en 4 eenden op het tableau liggen. Helaas is één eend zoek. Deze was aangeschoten en niet goed gemarkeerd door het geweer. Tobor en ik hebben deze helaas zelf niet zien vallen en we vrezen dat het ook nog eens een duiker was want Tobor kreeg nergens verwaaiing. Als je de valplek niet weet, zelfs niet ongeveer, dan is het zoeken naar een naald in een hooiberg, of ook wel: zoeken naar een eendje in het vele riet. Daar baal ik altijd ontzettend van. Helemaal omdat de geweren hier meestal niet al te veel tijd aan willen spenderen en de zoekaktie maar afbreken om verder te kunnen.
Gelukkig vond Tobor een andere eend wel. De valplek wisten we hier van wel en we dachten dat deze eend dood viel dus haalde Tobor eerst een andere eend. Daarna op die eerste eend gestuurd maar Tobor tekende niet op de valplek. Ergens verder op stond hij voor in het riet en bleek daar de eend te zitten en het werd een duiker! Tobor heeft er mooi op gewerkt, met z'n kop zelfs onder water! Deze eend kwam gelukkig wel binnen.

Hier komt Tobor met een eend aan, helaas schudt hij eerst even voordat hij mij de eend brengt. Maar ik vind het niet raar, het water is al redelijk koud en hij had er al even in gezeten.

Hier komt Tobor mij de eerst geschoten haas brengen.
Helaas is deze afgaand geschoten en dus het vlees kapot. Altijd zonde...

Tobor met de tweede haas. Hij moest nog even blijven staan voor de foto.

Haas heeft altijd erg veel aantrekkingskracht op (jacht)honden. Tobor liep aan de kant in het veld zelf op een haas terwijl hij eigenlijk de kantjes riet moest 'afwerken' op eventuele fazanten. Ik kon hem er van af roepen. 't Is maar net hoe snel ik reageer of het lukt. Om Tobor daarna weer het riet in te krijgen is moeilijk. Hij blijft met die haas in zijn kop toch naar het veld trekken.

Jachtdag 15, gisteren, heb ik helaas geen foto's gemaakt. Het was een kleine hazenjacht. Dit roept altijd erg veel stress op bij de hond. Tobor is normaal gesproken erg rustig maar bij de eerste hazen die opgingen had hij het toch wel wat moeilijk. De eerste haas die geschoten was heb ik hem dan ook niet laten apporteren, eerst maar eens weer rustig worden in 't koppie. Het haas lag ook voor het oprapen voor het geweer dus Tobor inzetten was niet nodig geweest.
De rest van de dag heeft hij los naast mij kunnen lopen over de velden. Hij heeft nog een eend over water mogen apporteren dus toch nog wat kunnen doen. Helaas was het tableau maar klein: 3 hazen en 1 eendje.